Αυτό με την υπερανάλυση

Είναι συχνό φαινόμενο…αυτό που υπεραναλύεις την κάθε κατάσταση με τόσες λεπτομέρειες και καταλήγεις να φτιάχνεις ιστορίες στο μυαλό σου. Και δεν είναι μόνο αυτό! Τις πιστεύεις κιόλας! Τις μεταφράζεις ως δεδομένα και πορεύεσαι με αυτά αδυνατώντας να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Γιατί μας συμβαίνει αυτό ? Έχω κουραστεί να σπαταλάω χρόνο σε σκέψεις περίπλοκες , χωρίς καμία λογική , που μου αλλοιώνουν το μυαλό και την ψυχολογία μου. »Γιατί δε μου μίλησε ?» , » Γιατί μου είπε αυτο ? »Τι εννούσε? » , » Γιατί με κοίταξε έτσι ? » .

Λένε ότι η υπερανάλυση των σκέψεων συνδέεται άμεσα με καταστάσεις και γεγονότα που μας προκαλούν άγχος ή θλίψη.  Εγώ πάντως έχω πιάσει τον εαυτό μου να υπεραναλύει και απλές καθημερινές καταστάσεις και ξέρω ότι δεν συμβαίνει μόνο σε μένα.

Για αυτό το λόγο έχω θέσει ως στόχο να εφαρμόσω μικρά πραγατάκια στην καθημερινότητα μου ώστε να ξεφύγω επιτέλους από το »περιορισμένο κουτάκι» που η υπερανάλυση με έχει εγκλωβίσει.  Έτσι λοιπόν στο ημερολόγιό μου υπάρχουν οι εξής στόχοι :

IMG_0100.jpg

Επικεντρώσου στο παρόν. Συνειδητοποίησε επιτέλους ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν ούτε να προβέψεις το μέλλον! Σκέψου μόνο τα πράγματα που τρέχουν τώρα. Μόνο έτσι θα είσαι παραγωγικός και αποδοτικός σε ό,τι κάνεις.

Κράτα σημειώσεις. Όταν οι σκέψεις παραμένουν στο μυαλό απλά δημιουργείται ένα χάος. Πάρε χαρτί, μολύβι ή τον υπολογιστή σου και ξεκίνα να γράφεις ό,τι σκέφτεσαι! Τις αγωνίες , τα προβλήματά σου. Μετά μοιράσου ό,τι έχεις γράψει με ανθρώπους που θεωρείς ότι θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. ( Ξέρεις πόσο με έχει βοηθήσει το να γράφω ? Νομίζω το έχεις καταλάβει! χαχα !)

Δραστηριοποιήσου.  Έλα! Καλοκαίρι έρχεται! Γυμναστική….καλή ιδέα ε ? Γενικά άρχισε να κάνεις πράγματα τα οποία θα κρατούν το μυαλό σου συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο ώστε να μην έχεις την πολυτέλεια να αναλύσεις πόσο μάλλον να ΥΠΕΡ-αναλύσεις οποιαδήποτε κατάσταση.

Μην χάσεις άλλο χρόνο σε άχρηστες σκέψεις!

ΥΓ : Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο blog πληκτρολογώντας το e-mail σου για να είσαι πάντα turned!

x Vallia.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s