Η σωστή διαχείριση χρόνου που ποτέ δεν γίνεται.

Πόσες φορές σου έχουν επισημάνει πόσο σημαντική είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου σου ; Καλώς ή κακώς το time management είναι απολύτως απαραίτητο στη ζωή γιατί αν το καλοσκεφτείς , μία σωστή διαχείριση χρόνου ,πολλών ημερών , φέρνει πολύ θετικά αποτελέσματα στη ζωή ως σύνολο.  Ζωή = Σύνολο Ημερών , απλά μαθηματικά. Θέτεις στόχους , φτιάχνεις ένα χρονοδιάγραμμα και από εκεί και πέρα αρκεί να διαχειριστείς το χρόνο σου με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να φτάσεις στην επιτυχία.

TIME MANAGEMNET IS LIFE MANAGEMENT (1).jpg

Είναι όμως δύσκολο και πολλές φορές κουραστικό να βρίσκεσαι συνέχεια σ’ ένα πρόγραμμα και να μετράς τον χρόνο σε ό,τι κάνεις. Σωστά ; Η σωστή διαχείριση χρόνου όμως δεν σημαίνει ότι η καθημερινότητά σου πρέπει να βρίσκεται σ’ένα απόλυτο , αυστηρό και επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα. Σωστή διαχείριση σημαίνει ότι δεν σπαταλάω τον χρόνο μου σε άχρηστα πράγματα που δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα και δεν δίνω ούτε λίγο από τον χρόνο μου σε ανθρώπους που δεν έχουν να μου δώσουν κάτι. Προσπαθώ να είμαι »εντάξει» στις καθημερινές μου υποχρεώσεις και αν έχω βάλει κάποιο στόχο δεν παρεκκλίνω απ’αυτόν.

  • Εφάρμοσε τον κανόνα των 5 λεπτών : Είσαι σπίτι και βαριέσαι ή είσαι έξω όμως έχεις να κάνεις πράγματα που »τρέχουν» , δες τι από αυτά γίνεται να πραγματοποιηθεί σε 5 λεπτά και καν’το!
  • Αφιέρωσε οπωσδήποτε 1 ώρα κάθε μέρα στον εαυτό σου και κάνε ό,τι θες! ( ακόμα και αν αυτό είναι να μην κάνεις τίποτα!)
  • <<Τακτοποίησε>> το διάβασμά σου σε μισάωρα. Θυσίασε κάθε μέρα μισή ώρα απόλυτης συγκέντρωσης σε κάποιο μάθημα που έχεις. 30 λεπτά δεν είναι τίποτα!
  • Κάνε τη βασική ερώτηση στον εαυτό σου : Γιατί ποτέ δεν γίνεται να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου ;

Μήπως τελικά γίνεται ; Όλα είναι στο μυαλό! Ξεκίνα από αυτά τα μικρά πραγματάκια και θα δεις πόσο θα τροποποιηθεί η καθημερινότητά σου προς το καλύτερο.

Τα λέμε σύντομα!

x Vallia.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s