Πανελλαδικές : the personal experience

Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος! Μου φαίνεται απίστευτο πραγματικά. Μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πως βίωσα αυτές τις μέρες ένα χρόνο πριν και αν δίνεις σε μία εβδομάδα μάλλον πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο.

Αυτό που έχω να σου πω είναι πως αυτό που σε περιμπένει μετά δεν περιγράφεται οπότε κάνε απλά λίγο ακόμα υπομονή και τα καλύτερα έρχονται. Ας δούμε όμως πως ήταν για μένα όλη αυτή η διαδικασία. Για να είμαι ειλικρινής όλη τη χρονιά με συνόδευε ένα άγχος το οποίο ήταν μόνιμο, δεν υποχωρούσε και τις τελευταίες μέρες , τις μέρες που έδινα , κορυφώθηκε. Ενώ είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και πραγματικά είχα προσπαθήσει πάρα πολύ πιστεύω ότι αν και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή δεν ανατμείφθηκα πλήρως. Ευτυχώς για μένα το περίσσιο άγχος μου δεν μου στοίχησε. Την ημέρα που έδινα μαθηματικά είχα το περισσότερο άγχος καθώς ήταν το πιο δύσκολο μάθημα , με το μεγαλύτερο συντελεστή που θα καθόριζε σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιτυχία μου. Το προηγούμενο βράδυ είχα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κοιμηθώ και το πρωί ξύμνησα αρκετά νωρίτερα και είπα στη μαμά μου ότι θέλω να περπατήσω για να πάω στο σχολείο και ότι δεν ήθελα να με πάει με το αυτοκίνητο. Έφτασα στο σχολείο και προσπαθούσα να δείχνω πραγματικά πολύ χαλαρή όμως δεν ήμουν καθόλου. Το μυαλό μου ήταν ενετλώς κουρασμένο και θολό εξαιτίας του overthinking που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες. Αν γράψω τόσο , θα βγάλω τόσα μόρια , αν όμως δεν γράψω τόσο τι θα γίνει ; Τέτοιες σκέψεις έκαναν συνέχεια βόλτα στο μυαλό μου.  Όταν λοιπόν πήρα στα χέρια μου τα θέματα, δεν είχα καθαρό μυαλό για να τα αντιμετωπίσω. Ένιωθα άρρωστη και το κεφάλι μου έκαιγε!  Δεν μπορούσα να σκεφτώ και το αξιοπρεπέστατο 13 που έγραψα ήταν χάρη στην απίστευτη εξάσκηση που είχα κάνει γιατί ο,τι έλυσα το έλυσα τελειώς μηχανικά χωρίς καν να σκέφτομαι. Κάπου στις 2 ώρες μου πέρασε από το μυαλό πολύ έντονα να φύγω και να τα παρατήσω! Ήθελα απλά να βγω από την αίθουσα για να σταματήσω να νιώθω αυτόν τον πονοκέφαλο, το άγχος και την πίεση. Για καλή μου τύχη , σκέφτηκα λογικά και ακουσα αυτά που μου είχε πει η καθηγήτριά μου : προσπάθησε να πάρεις από κάθε θέμα ο,τι περισσότερο μπορείς. Έτσι αφού βγήκα ήξερα ότι δεν τα έχω πάει καλά και πέρασα αρκετές ώρες κλαίγοντας . Αυτό ομως που δεν ήξερα ήταν η επίδοση των υπόλοιπων παιδιών της χώρας, Γιατί οι πανελλαδικές ΤΕΛΙΚΑ δεν είναι μόνο δική σου επιτυχία αλλά ένα σύνολο παραγόντων. Η επιτυχία σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επίδοση των άλλων. Τα θέματα των μαθηματικών χαρακτηρίστηκαν βατά και ήξερα ότι μπορούσα να γράψω πολύ καλύτερα όμως το 77 % του Οικονομικού πεδίου είχε γράψει κάτω από τη βάση. Επομένως η δική μου προσωπική αποτυχία , τελικά ήταν επιτυχία ως προς το σύνολο των υποψηφίων.

Οι πανελλαδικές δεν είναι μόνο ένα μάθημα , μία άσκηση , ένα θέμα. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που μόνο όταν τελειώσει όλη η διαδικασία , δηλαδή μόνο μετά την ανακοίνωση των βάσεων μπορείς να βγάλεις σαφή συμπεράσματα. Αν με είχε πάρει από κάτω η κακή μου επίδοση στα μαθηματικά δεν θα είχα γράψει άριστα στα 2 μαθήματα που μου απέμεναν  και δεν θα ήμουν στην σχολή που τόσο ήθελα σήμερα.

Θέλω λοιπόν να πω cool, ψυχραιμία και όχι άγχος σε καμία περίπτωση. Ακόμα και να υπάρξει μία αναποδιά κάπου δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο στόχος ή ότι η προσπάθεια πήγε χαμένη. Ακόμα και ο στόχος να χαθεί , η γνώση και η προσπάθεια δεν γίνεται να χαθούν!

Δες το σαν challenge και όχι σαν μοναδική ευκαιρία της ζωής σου! Δεν είναι μοναδική ευκαιρία! Αν θες όντως να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς ούτε οι πανελλαδικές ούτε τίποτα δεν θα σου σταθούν εμπόδιο!

Α! και κάτι τελευταίο… είπα στην αρχή ότι αυτό που σε περιμένει μετά είναι τέλειο και δεν περιγράφεται ΟΜΩΣ μην νομίζεις ότι μετά τις πανελλαδικές τελειώνει το διάβασμα και όλα είναι χαλαρά και ωραία. Αν θες να πάρεις πτυχίο θέλει κόπο αλλά η ζωή σου θα είναι τόσο διαφορετική που θα μάθεις με ένα μαγικό τρόπο να τα συνδυάζεις όλα!

Καλή επιτυχία!

Τα λέμε σύντομα!

x Vallia.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s