Οι τοξικοί άνθρωποι που κάνουν βόλτα στη ζωή σου

Αυτό που μου αρέσει στην συγκεκριμένη στήλη είναι ότι μπορώ να γράφω οποιαδήποτε σκέψη μου θα έγραφα και σε ένα κομμάτι χαρτί και για το θέμα αυτό έχω ξοδέψει αρκετές σελίδες. Πώς γίνεται να επιτρέπουμε σε τοξικούς ανθρώπους να εισβάλλουν στη ζωή μας; Και πες εντάξει , δε γίνεται να καταλάβεις με τη μία τι είναι ο άλλος. Πώς γίνεται να επιτρέπουμε σε τοξικούς ανθρώπους να κάνουν βόλτα στη ζωή μας και να μπαινοβγαίνουν όποτε αυτοί το θέλουν ; Έχουμε από τη φυσή μας την τάση να κηνυγάμε και να επιδιώκουμε το άπιαστο. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό … μοιάζουν άπιαστοι και μη προσβάσιμοι.

Σε αντίθεση με τα τοξικά απόβλητα που έχουν επάνω τους τη χαρακτηριστική επιγραφή με τη νεκροκεφαλή, αυτό το είδος ανθρώπου, δυστυχώς  δεν φέρει καμιά προειδοποίηση επάνω του. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν είναι τίποτα μανιακοί που ουρλιάζουν. Είναι πολύ χειρότεροι! Είναι ύπουλοι και πάντα μοιάζουν αθώοι.

Δεν θα σου πω ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά και διαφορετικά ανάλογα με την περίπτωση του καθένα και δεν κατηγοριοποιούνται. Το πως θα τους εντοπίσεις είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι. Δεν έχει να κάνει  τόσο με τη δική τους συμπεριφορά αλλά με τη δική σου. Τι εννοώ με αυτό; Όταν έχεις ένα άτομο στη ζωή σου το οποίο παρατηρείς ότι σου δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα επανειλημμένα , άρχισε να το υποψιάζεσαι. Λένε ότι η απόλυτη δικαίωση για αυτά τα άτομα είναι να σε δουν να χάνεις σιγά σιγά την αυτοεκτίμηση σου. Στον χώρο που αναπνέουν  δεν υπάρχει οξυγόνο για εσένα. Συνήθως είναι άτομα τα οποία υποσυνείδητα δικαιλογείς τόσο στον ευατό σου όσο και στους γύρω σου για την ασταθή συμπεριφορά τους. Επειδή έχεις δεθεί,ανοιχτεί και ξοδέψει πολλές ώρες μαζί τους δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι οι συνεχής εναλλαγές στη διάθεση και την συμπεριφορά τους προς εσένα δεν ανατποκρίνονται στην κοινή λογική και αρχίζεις να ψάχνεις το δικό σου λάθος. Συνεπώς , μπαίνεις σε μία διαδικασία overthinking που προφανώς κάθε φορά σε οδηγεί σε ψυχολογικό αδιέξοδο. Και χωρίς να το καταλαβαίνεις, χάνεις χρόνο και ενέργεια σε βαθμό τέτοιο που μπορεί να σου στοιχίσει σε διάφορους ή και σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Η λύση είναι πολύ συγκεκριμένη όμως δύσκολη στην εφαρμογή. Let them go. Πρόσεξε τη διαφορά! Δεν τους διώχνεις, τους αφήνεις να φύγουν. Γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν ήταν στη ζωή σου, πάντα βόλτες έκαναν σε αυτή. Την επόμενη φορά που θα θελήσουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδό τους , γιατί μιλάμε για άτομα με θέματα ανασφάλειας , κυκλοθυμίας κλπ , μην τους επιτρέψεις την είσοδο ( με ήρεμο και ευγενικό τρόπο ). Και να θυμάσαι: το θέμα δεν είναι να ψάξεις δικαιολογίες για να κατανοήσεις το θύτη, γιατί βάζοντας τον εαυτό σου στη θέση του σημαίνει ότι είσαι έτοιμoς να διαπραγματευτείς και να δείξεις ανοχή στους παραλογισμούς του.

<< Σκότωσέ τους με καλοσύνη και ευγένεια.>>

Τα λέμε πολύ σύντομα!

x Vallia.

*Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο blog για να ενημερώνεσαι για κάθε καινούργιο άρθρο και like στο It’s my secret world . *

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s