Ο καφές μας φτιάχνει τη διάθεση.

Πέρυσι άρχισα να πίνω καφέ σε καθημερινή βάση λόγω διβάσματος κυρίως. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε δεν είχα νιώσει την ανάγκη να πιω καφέ. Ειδικά γευστικά μου περνούσε παντελώς αδιάφορος. Όταν όμως ανακάλυψα την ενεργητική του δράση , τον έβαλα στην καθημερινότητα μου. Φέτος δεν μπορώ να αντέξω μία μέρα χωρίς καφέ και αυτό με έχει προβληματίσει. Εξάρτηση ; Ακριβώς! Ο οργανισμός έχει πλέον συνηθίσει αλλά δεν είναι μόνο η ενέργεια που σου προσφέρει. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που πίνω καφέ η διάθεσή μου ανεβαίνει και ξυπνάει μέσα μου ένα πνεύμα δημιουργικότητας. Για αυτό άρχισα να ψάχνω λίγο παραπάνω για ποιο λόγο πίνοντας καφέ φτιάχνει η διάθεσή μου :

Η καφεΐνη βελτιώνει την αιμάτωση του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγικότητα του οργανισμού , η δράση της στο νευρικό σύστημα βοηθάει στο να σκεφτόμαστε και να αντιδρούμε γρηγορότερα. Επομένως , ο πρωινός καφές επιβάλλεται!   Το άρωμά του βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους. Μία κούπα δρα ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Το συστατικό που ευθύνεται για αυτό βρίσκεται στα μόρια της καφεΐνης, τα οποία συνδέονται με εγκεφαλικά κύτταρα, ενεργοποιώντας τους νευροδιαβιβαστές, που ακολούθως απελευθερώνουν χημικές ουσίες που μας χαλούν την διάθεση.

Έτσι λοιπόν εξηγούνται όλα! Προσοχή όμως στην ποσότητα, άλλωστε οι υπερβολές πάντα οδηγούν σε λάθος αποτελέσματα.

My coffee hot-spots : Coffee Island , Starbucks ❤  ( sorry Mikel ) .

Τα λέμε σύντομα!

x Vallia.

Υ.Γ : *Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο blog για να ενημερώνεσαι για κάθε καινούργιο άρθρο και like στο It’s my secret world .Επίσης κάθε Παρακσευή καινούργιο άρθρο στο Vallia’s Diary. *

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s