Τι μου έχει μάθει η Αθήνα μέχρι σήμερα.

Το να φεύγεις από το σπίτι σου και να ξεκινάς μία νέα ζωή μόνος σου είναι σίγουρα μία μεγάλη αλλαγή. Ρόλο όμως παίζει και το που θα εγκαταστασθείς. Άλλο Θεσσαλονίκη , άλλο Πάτρα , άλλο Αθήνα και πάει λέγοντας.

Από όταν άρχισα να φαντάζομαι τη φοιτητική ζωή , πάντα την συνέδεα με την Αθήνα. Δεν μπορούσα να με φανταστώ σε άλλη πόλη. Κάθε φορά που επισκεπτόμουν την πρωτεύσουσα είχα ένα πρωτόγνωρο, όμορφο συναίσθημα. Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Ένα χρόνο τώρα που ζω εδώ, η Αθήνα μου έχει μάθει πολλά πράγματα :

  • Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με το τι κάνεις , τι φοράς , που πας. Αυτή η συνήθεια που υπάρχει έντονα στην επαρχεία , στις μεγάλες πόλεις ελλατώνεται. Ο ρυθμός της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγορος που δεν έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με τον δίπλα , ίσα ίσα σου φτάνει ο χρόνος για να << φροντίσεις >> τον εαυτό σου .
  • Είναι πιο εύκολο να εξελιχθείς στον επαγγελματικό τομέα. Οι ευκαιρίες για απόκτηση επαγγελματικών γνώσεων είναι πολύ περισσότερες εδώ. Σεμινάρια , ημερίδες , διαλέξεις , events . Κάθε μέρα έχεις παραπάνω από 1 επιλογή!
  • Η Αθήνα ( και κάθε μεγάλη πόλη ) σου προσφέρει κάλυψη και ανωνυμία , αν θέλεις, κάλυψη και ανωνυμία. Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου χωρίς να αλλάξεις πόλη. Μπορείς να κρυφτείς, αν χρειάζεται.
  • Στην Αθήνα γίνεσαι πιο << ανθεκτικός >>. Ένα χρόνο τώρα έχω έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα και εικόνες που ίσως δεν είχα ποτέ φανταστεί. Ανακάλυψα διαφορετικές πτυχές της ζωής. Από τη μία η φτώχεια και η εξαθλίωση στο μεγαλύτερο βαθμό τους ( σ.σ. η σχολή μου βρίσκεται στην Πατησίων ) και από την άλλη περιοχές υψηλής κοινωνίας που σε κάνουν να νομίζεις ότι ζεις σε δύο διαφορετικούς κόσμους ταυτόχρονα.
  • Ανακαλύπτεις τις αντοχές σου. Μόνο σε μία μεγάλη πόλη όπως την Αθήνα μπορείς να ανακαλύψεις τα όρια του εαυτού σου και που μπορείς να φτάσεις. Αυτό φυσικά το έμαθα μένοντας εδώ. Καθημερινά συναντάς δυσκολίες , από τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέχρι απρόοπτα γεγονότα που οφείλονται σε τρίτους ( π.χ. ξυπνάς 5μιση για να σταθείς στην ουρά 3μιση ώρες για να βγάλεις την ηλεκτρονική κάρτα για τα μέσα και μετά πας και σχολή , μαγειρεύεις για να φας κλπ ) . Συνεπώς αναγκάζεσαι να γίνεις solution-oriented για να << επιβιώσεις >> .

Εσύ έχεις αναρωτηθεί τι έχεις μάθει από τη νέα πόλη κατοικίας σου ? Ακόμα και αν έχεις παραμείνει στην ίδια , μήπως τώρα την ζεις διαφορετικά ?

x Vallia.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s