Μία ζωή χωρίς Instagram.

Το καλοκαίρι αποφάσισα να διαγράψω το μεγαλύτερο μέρος των followers μου. Ένιωθα ότι εκτείθεμαι παραπάνω από όσο επιθυμούσα , ένιωθα μία πίεση σχετικά με το τι <<πρέπει>> και το τι << δεν πρέπει >> να ανεβάζω.  Αποφάσισα λοιπόν να <<κρατήσω>> λίγους και καλούς ώστε να αποδεσμευτώ από τέτοιες σκέψεις και να χειρίζομαι την συγκεκριμένη πλατφόρμα πιο ελεύθερα. Νιώθω ότι έχει κορεστεί το Instagram σαν social media. Μου αρέσουν τα προφιλ με τις όμορφες φωτογραφίες , το ομοιόμορφο feed ,αυτά όπου κάποιος μπορεί να αφήσει τη δημιουργικότητα και την φαντασία του να δουλέψει. Για αυτό και δημιούργησα ένα δεύτερο λογαριασμό αποκλειστικά για το blog όπου τον αντιμετωπίζω σαν project και όχι σαν προβολή προσωπικών στιγμών και προσωπικών αντικειμένων. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα.

Πριν λίγες μέρες , έκανα τις εξής σκέψεις : Πώς θα ήταν η ζωή μας αν ξαφνικά εξαφανιζόταν το Instagram και οτιδήποτε άλλο αντιστοιχό του από τη ζωή μας ή πώς θα ήταν η ζωή μας αν όλα τα προφίλ ήταν ιδιωτικά και υπήρχε ένα όριο στους ακόλουθους (πχ έως 300) ? Μη ρεαλιστικό. Σκέψου το λίγο όμως … όλες εκείνες τις φορές που πηγαίνεις κάπου που στην πραγματικότητα δεν ενθουσιάζεσαι και τόσο αλλά πας για να βγάλεις κι εσύ όπως και άλλοι τόσοι την φωτογρφία σου και να την ποστάρεις. Όλες εκείνες τισ φορές που σπατάλησεις τόσο χρόνο με τους φίλους και τις φίλες σου για να τραβήξετε την <<τέλεια>> φωτογραφία για το Instagram. Όλες εκείνες τις φορές που πήγες κάπου ή έκανες κάτι μόνο για να το ανεβάσεις σαν story ενώ σε διαφορετικές συνθήκες ποτέ δεν θα έκανες κάτι αντίστοιχο. Όλες τις φορές που η ψυχολογία σου έπεσε μετά από ένα καλό scroll down στο Instagram γιατί κουράστηκες να βλέπεις πόσο τέλεια είναι η ζωή όλων σε σύγκριση με τη δική σου. Όλες τις φορές που ενώ δεν ήσουν καλά , προσποιήθηκες ότι περνάς τέλεια απλά για να ποστάρεις κάτι. Όλες εκείνες τις φορές που ένιωσες απίστευτα σημαντικός-ή επειδή απέκτησες περισσότερους followers από κάποιους άλλους ή γιατί κάποιος <<popular>> σου πάτησε Like.

Και κάπου εδώ κατλαβαίνεις ότι η ζωή σου έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας σημαντικά υπόψιν αυτή τηβ κοινωνική πλατφόρμα. Χωρίς αυτό τι θα έκανες ή τι δεν θα έκανες ? Πώς θα ικανοποιούσες το << εγώ >> σου ? Κάπου χάνεται η ουσία …

Δες το πιο δημιουργικά , κάνε πράγματα που σε εκφράζουν ,που είσαι εσύ. Χτίσε την δική σου προσωπικότητα , απέκτησε εμπειρίες και πήγαινε σε μέρη που εσύ θες και όχι εκεί που πηγαίνουν όλοι. Βρες τι πραγματικά σε ευχαριστεί και αυτό μοιράσου το με τους ακόλουθούς σου. Δες το σαν ένα μέσο πληροφόρησης, σαν ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου , να προωθήσεις τη δουλειά σου ,να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου και όχι σαν μέσο προβολής της προσωπικής σου ζωής.  Ένα follow ή ένα like μπορεί εύκολα να αγοραστεί με μερικά χρήματα για αυτό και δεν καθορίζει ούτε στο ελάχιστο αυτό που είσαι.

IMG_9388.PNG

It’s my secret world at Instagram : here.

Φιλιά πολλά!

Βάλλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s