Οι μέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα . . .

Είναι κάποιες μέρες που πραγματικά δεν έχεις όρεξη να κάνεις Τ Ι Π Ο Τ Α . Αυτό συμβαίνει είτε επειδή βρίσκεσαι διαρκώς σε μία κατάσταση αδράνειας είτε επειδή έχεις υπρφορτώσει το μυαλό σου , το πρόγραμμά σου , έχεις πήξει τέλος πάντων. Είναι η στιγμή που λες STOP , δεν θέλω να κάνω τίποτα. Είναι άσχημες οι μέρες που συμβαίνει αυτό , το μισώ όταν το περνάω. Νομίζω κι εσύ το ίδιο. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε από αυτή τη  μαυρίλα. Δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να σου πω τι είναι σωστό και τι είναι λάθος άλλα μπορώ να σου πω τι δουλεύει σε μένα.

  1. Παραγγέλνω καφέ.

Είναι το αγαπημένο μου ρόφημα. Σίγουρα κάποιοι δεν τον προτιμούν οπότε σε αυτή την περίπτωση ας παραγγείλλουν το ρόφημα που αγαπούν. Σίγουρα μέρες σαν αυτές που περιέγραψα δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από το σπίτι για να πάω να πάρω καφέ. Βαριέμαι ακόμα και να φτιάξω στην καφετιέρα. Η διαδικασία της παραγγελίας όπου μπορώ να επιλέξω μέγεθος , γεύση , επιπρόσθετα σιρόπια κλπ κλπ μου ανεβάζει αμέσως τη διάθεση. Αφού έρθει και τον απολάυσω , λόγω της καφείνης , το mood μου έχει αρχίζει να αλλάζει.

2. Ακούω την αγαπημένη μου μουσική.

Με βοηθάει πολύ να βάζω την αγαπημένη μου playlist , χωρίς ακουστικά φυσικά, να κάθομαι στον καναπέ και να μην κάνω τίποτα. Απελευθερώνεται η σκέψη μου και όλες αυτές οι φιλοσοφίες που κάνουμε όταν πάμε να πέσουμε για ύπνο , επιτέλους γίνονται την σωστή στιγμή και δεν μας τρώνε χρόνο από τον ύπνο. Είναι καλό ορίσμενες φορές να αφιερώνουμε χρόνο στις σκέψεις μας.

3. Κάνω αυτό που πραγματικά θέλω εκείνη την στιγμή = Δεν πιέζω τον ευατό μου.

Όλοι μας έχουμε καθημερινά υποχρεώσεις και πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Όταν όμως φτάνει η ώρα που δεν έχεις όρεξη για τίποτα, που απλά θέλεις να κάτσεις σπίτι σου ξαπλωμένος όλη μέρα , απλά κάντο! Άκου τον εαυτό σου , ξέρει τι σου λέει. Πχ. αν και είμαι πάρα πολύ συνεπής με την σχολή μου , σε ψυχαναγκαστικό σημείο , χθες δεν πήγα. Γιατί ? Γιατί δεν ήθελα με τίποτα, τέλος. Δεν το ένιωσα , δεν το έκανα. Κατανοώ ότι είναι μία από τις υποχρεώσεις μου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπερβαίνω τα όρια μου. 

4. Κοιμάμαι.

Τι καλύτερο ? Ψυχική και σωματική χαλάρωση. Ειδικά αν έχεις έλλειψη ύπνου όπως εγώ τότε είναι η καλύτερη λύση! 

5. Επικοινωνώ το τι μου συμβαίνει στους φίλους μου.

Τέτοιες στιγμές , χαμηλής διάθεσης , αναζητώ τους φίλους μου. Με βοηθάει πολύ να μιλάω μαζί τους και να μοιράζομαι τις ανησυχίες μου ειδικά μέρες σαν και αυτές. 

Τα λέμε σύντομα! Μέχρι τότε , πολλά φιλιά!
Βάλλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s