2 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις τα Χριστούγεννα ( και όχι μόνο! )

Περιμένοντας με ανυπομονησία το 2019 , έχω ήδη αποφασίσει ότι θα είναι μία πιο δημιουργική χρονιά , πιο γεμάτη , πιο ενδιαφέρουσα από το 2018. Που το ξέρω ? Δεν το ξέρω απλά το αποφάσισα. Το 2018 μου έδωσε τα ερεθίσματα που χρειαζόμουν για να αλλάξω το mindset μου , κατακλίζοντας την κάθε μέρα μου με θετική κυρίως ενέργεια. Δεν μπορείς να φανταστείς τι δυσκολίες μπορείς να αντιμετωπίσεις ανώδυνα αν έχεις θετική σκέψη.

Ένας βασικός παράγοντας που βοήθησε στον σχηματισμό αυτού του mindset είναι η επαφή μου με τα βιβλία. Ακούγεται σίγουρα κλισέ αλλά πίστεψέ με , το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων δεν διαβάζουν βιβλία πέρα από σχολικά ή πανεπιστημιακά και αυτό είναι πρόβλημα. Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που πηγάζει από την ημιμαθεία των νέων και την πλήρη συγκέντρωσή τους σε επιφανειακά κυρίως θέματα αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Εγώ θέλω να σου μιλήσω για τα δύο βιβλία που με έχουν απορροφήσει αυτά τα Χριστούγεννα.

  1. Κίτρινος Κόσμος.

Συνήθως μία σύντομη συνομιλία με κάποιον τυχαίο άνθρωπο που δεν περιλαμβάνεται στους προσωπικούς σου , είναι η αιτία που αρχίζεις να σκέφτεσαι τα πράγματα διαφορετικά ξαφνικά. » Αυτοί δεν είναι ούτε εραστές ούτε φίλοι. Είναι αυτοί με τους οποίους διασταυρώνεσαι τυχαία και μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή μονάχα με μια συζήτηση. Αυτοί είναι οι κίτρινοι … -ΑΕ» Ο κίτρινος κόσμος είναι ο κόσμος του ήλιου και σκοπός του βιβλίου είναι να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τους κίτρινους ανθρώπους της ζωής σου. Ένα βιβλίο που μιλάει για όλα αυτά που νιώθουμε και δεν ομολογούμε , για τον φόβο του να μας πάρουν αυτό που έχουμε , για την ολοκληρωτική γνώση του εαυτού μας και για την εκτίμηση αυτού που είμαστε κάθε λεπτό της ημέρας.

(Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Λίζα για την παραχώρηση του βιβλίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων!)

2. ELON MUSK : Η βιογραφία

Εν έτη 2018 και προσεχώς 2019 , θεωρώ αδύνατον να μην γωρίζουμε ποιος είναι ο Elon Musk. Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X οραματίζεται ένα συναρπαστικό μέλλον το οποίο δεν είναι και τόσο μακριά. Ένα βιβλίο άμεσα συνδεδεμένο με το αντικείμενο των σπουδών μου , με έχει ήδη συνεπάρει και κάθε μέρα ανυπομονώ να διαβάσω λίγο παραπάνω και λίγο παραπάνω … Έμπνευση και ενθουσιασμός με κατακλύζουν προχωρώντας την ανάγνωσή του. Μία ιδιαίτερη προσωπικότητα που σίγουρα πρέπει να γνωρίσεις καθώς οι εφευρέσεις του έχουν ήδη επαναπροσδιορίσει την παγκόσμια βιομηχανία.

Καλό διάβασμα και καλές γιορτές!!!

Βάλλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s