Για να πετύχεις τους στόχους σου , θα χρειαστεί να πεις πολλά »ΟΧΙ».

Τον τελευταίο μήνα έχω απομακρυνθεί από το blogging. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρόνο ούτε έμπνευση για να δημιουργήσω περιεχόμενο που να αξίζει να δημοσιευτεί. Λίγο η εξεταστική , λίγο η κούραση από το διάβασμα … δεν θέλει και πολύ. Η αλήθεια είναι ότι είχα φορτώσει το πρόγραμμα μου υπερβολικά και η απόσταση από το blogging ήταν αναγκαία. Ένιωσα ότι χάνω τον προσανατολισμό μου κάποια στιγμή. Ενώ όλα πήγαιναν εξαιρετικά για το blog μου και την »καριέρα» μου ως blogger καθώς είχα να ετοιμάσω περιεχόμενο για 3 ιστότοπους , αποφάσισα να μην κάνω τίποτα. Έστειλα ένα απολογητικό μέιλ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μελλοντικά θα τους στείλω κάποιο άρθρο και τέλος.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τους στόχους μας και κάθε μήνα να τους επανπροσδιορίζουμε. Η ζωή μας πρέπει να βασίζεται σε στόχους αλλιώς δεν έχει νόημα , η έλλειψη σε κατακλίζει. Αφού κάνεις έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό , φρόντισε να θέσεις βραχυπρόθεσμους στόχους που θα σε οδηγήσουν εκεί που ονειρεύεσαι μελλοντικά. Κάθε μέρα θέτω μικρούς στόχους όπου και προσπαθώ να επιτυγχάνω. Όταν ένιωσα ότι βγαίνω από το δρόμο μου και ότι αδυνατώ πλέον να επιτύχω τους στόχους μου , κατάλαβα ότι η καθημερινότητά μου δεν ήταν πλέον ευχάριστη. Προσπάθησα λοιπόν να καταλάβω από που προέρχεται το πρόβλημα.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν γυρίζει πίσω επομένως δεν πρέπει να τον σπαταλάμε. Θα μου πεις αυτό το έχεις ακούσει 1000 φορές. Στην πράξη όμως πως μεταφράζεται ? Μην κάνεις κατι το οποίο δεν σε ωφελεί ψυχικά ή σωματικά. Είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου να είμαι ευγενική και να λέω εύκολα ΝΑΙ όταν μου ζητηθεί κάτι όμως αυτό στοιχίζει. Συναντήσεις για καφέ με άτομα που δεν έχουν να σου πουν κάτι ουσιαστικό , »χαμένος» χρόνος στα μέσα ενώ μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο όταν είσαι στο λεωφορείο ή στο μετρό, ευκαιρίες που ακούγονται καλές αλλά στην ουσία δεν είναι…

Πόσες φορές έχεις πει : »Με έχουν καλέσει εκεί αλλά βαριέμαι πάρα πολύ να πάω , είμαι κουρασμένη και θα ήθελα να ξεκουραστώ αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πάω.» Πόσες φορές έχεις πει : »Δεν μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το κάνω.» ?

Δεν υπάρχει πρέπει σκέτο. Υπάρχει μόνο πρέπει γιατί θέλω να πετύχω αυτό, τον στόχο που έχω θέσει. Σίγουρα για να πετύχουμε τους στόχους μας θα κάνουμε και πράγματα που δεν μας αρέσουν τόσο πολύ πχ να διαβάσεις ένα μάθημα που δεν βρίσκεις ενδιαφέρον όμως θες να πάρεις πτυχίο. Αν όμως στο μυαλό σου υπάρχει μόνο το πρέπει χωρίς επεξήγηση , χωρίς προσωπικό όφελος , τότε ξανασκέψου το και πες ΟΧΙ.

Αυτό ΠΡΕΠΕΙ … μα γιατί ? Εγώ τι θα κερδίσω ?

Φιλιά πολλά!

Βάλλια.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s