Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν.

Τα τελευταία 3 χρόνια όπου μένω μόνη μου και έχω αλλάξει τόπο κατοικίας έχω παρατηρήσει ότι τόσο η καθημερινότητά μου όσο και οι άνθρωποι που υπάρχουν σε αυτή έχουν αλλάξει εντελώς. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι που έχω »κρατήσει» από τα σχολικά μου χρόνια είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτοί βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Όντας στο Λύκειο , διάβαζα μέρα – νύχτα όχι τόσο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο , αν και αυτός ήταν φαινομενικά ο πρωταρχικός στόχος, αλλά για να ξεφύγω από την μικρή κοινωνία και τους τοξικούς για μένα ανθρώπους που πάντα κάτι είχαν να σχολιάσουν οτιδήποτε και αν έκανα ή δεν έκανα. Και ξέρεις ποιο είναι το παράδοξο ? Ότι οι περισσότεροι ήταν φίλοι μου , παιδιά με τα οποία είχα καθημερινή συναναστροφή και τα ένιωθα πολύ κοντά μου.

Μετακομίζοντας στην Αθήνα πίστευα ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν εκεί:

  1. Είναι πιο ανοιχτόμυαλοι καθώς δεν ζουν σε μία μικρή και περιορισμένη κοινωνία.
  2. Δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με τον διπλανό τους λόγω του γρήγορου ρυθμού ζωής.

Έπεσα έξω. Συνάντησα κι εκεί ανθρώπους με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς από τους οποίους ήθελα να ξεφύγω. Το μέγεθος μίας πολής και οι ρυθμοί ζωής δεν σχετίζονται απαραίτητα και με την κουλτούρα και το mindset των ανθρώπων που μένουν εκεί. Και τότε πραγματικά κατάλαβα ότι είναι μόνο στο χέρι μας να επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τη ζωή μας. Σίγουρα σε μία μικρή κοινωνία ήταν πιο δύσκολο να τους εντοπίσεις όχι όμως ακατόρθωτο. Αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά , ότι δεν συμφωνείς με τις απόψεις αυτών που συναναστρέφεσαι , ότι οι αξίες σας δεν ευθυγραμμίζονται και ότι απλά συμβιβάζεσαι διαρκώς για να μην νιώσεις »εκτός» συνόλου , βάλε Χ όσο πιο γρήγορα μπορείς!

Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να πετύχεις αν περιβάλλεσαι από θετικούς , δραστήριους ανθρώπους που δεν λένε »μα δεν γίνεται!» αλλά »γίνεται και θα τα καταφέρω, δουλεύοντας σκληρά» . Ανθρώπους που δεν επιλέγουν τον εύκολο δρόμο ούτε ψάχνουν να βρουν την πιο κοντινή απόσταση γιατί η ηθική αποτελεί αξία Α’ Κατηγορίας για αυτούς. Ανθρώπους που δεν έχουν να πουν κακό λόγο για τον διπλανό γιατί πολύ απλά ξέρουν πως να κατανέμουν τις δυνάμεις και τους πόρους τους για να επιτύχουν τους στόχους τους και δεν κάνουν σπατάλες αυτών σχολιάζοντας ή κρίνοντας τους άλλους. Ανθρώπους με όραμα και όνειρα που δεν βλέπουν το αδύνατο αλλά το δυνατό.

Για να τους βρεις , αρκεί να είσαι ένας από αυτούς! Δεν είσαι μόνος , εκεί έξω υπάρχουν και άλλοι όμως μην ξεχνάς ότι ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση!

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

Πολλά φιλιά,

Βάλλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s